Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum trots op flinke stijging in AD top 100

Het Spijkenisse Medisch Centrum is dit jaar flink gestegen in de AD Ziekenhuis Top 100, van 81 in 2014 naar positie 23 in de lijst van dit jaar. Hiermee behoort het Spijkenisse Medisch Centrum tot de top 25 ziekenhuizen in Nederland en laat zien dat het de weg omhoog heeft geslagen. Vorige week kwam het medisch centrum ook al erg sterk uit de verf in het onderzoek ‘De beste ziekenhuizen 2015’ van Elsevier, namelijk als één van de beste in de regio.

Trots

Het Spijkenisse Medisch Centrum is erg trots op deze resultaten. “Het is prachtig om te zien dat we het goed doen in de verschillende ranglijsten. De score in het AD is een mooie waardering en een stimulans om aan de slag te blijven om het goed te doen voor onze patiënten”, vertelt bestuurder Martin Verveer. “We zijn hard aan het werk om de zorg nog meer te verbeteren en we zijn zeer trots op de vorderingen die we maken”, vervolgt hij.

ad top 100

Nog nooit zo goed geweest

De kwaliteit van zorg op Voorne-Putten is volgens Verveer nog nooit zo goed geweest. “Mede door de nauwe regionale samenwerking kunnen we in ons medisch centrum zorg leveren van zeer hoge kwaliteit. Vakkundige specialisten uit de andere ziekenhuizen werken ook in het Spijkenisse Medisch Centrum en andersom. Dat betekent het Spijkenisse Medisch Centrum ook gespecialiseerde artsen in huis heeft, die men normaal gesproken als klein medisch centrum niet aan zich zou kunnen binden. Nu leveren deze gespecialiseerde artsen ook zorg aan de patiënt in regio Voorne-Putten. En daar draait het om: veilige en kwalitatieve zorg leveren dichtbij de patiënt.”  

Het onderzoek

Bij het samenstellen van de Top 100 wordt gebruik gemaakt van gegevens over 2014 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie en heupoperaties.

 

Terug naar nieuwsoverzicht