Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum versoepelt COVID-maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 14 september versoepelt Spijkenisse Medisch Centrum de coronamaatregelen. Zo wordt onder andere de bezoekregeling in het ziekenhuis verruimd.

In het ziekenhuis zijn tijdens het bezoekuur maximaal twee bezoekers per patiënt welkom. Zij mogen nu ook tegelijk de patiënt bezoeken. Wel is het dragen van een mondneusmasker voor bezoekers verplicht als ze op bezoek gaan bij een patiënt die op een kamer met meerdere patiënten ligt. De reden hiervoor is dat patiënten in het ziekenhuis kwetsbaar zijn en het van belang blijft om de gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen.

In de openbare ruimte is 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Wél wordt aangeraden om zoveel als kan de 1,5 meter afstand te blijven hanteren. Bestuurder Paul van der Velden licht toe: “In ons ziekenhuis worden kwetsbare patiënten verpleegd. Ook al is het niet meer verplicht om 1,5m afstand houden, toch raden we onze bezoekers en medewerkers dringend aan om waar dit kan elkaar de ruimte te geven. Afstand houden helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.” De looproutes van het ziekenhuis gaan ook weer terug naar hoe ze waren.

Alleen of samen naar een afspraak in het ziekenhuis?
Hoewel het nu weer kan om samen naar een poliklinische afspraak in Spijkenisse Medisch Centrum te komen, roept het ziekenhuis op om zoveel mogelijk alleen naar een afspraak te komen. Wanneer dit niet kan, is maximaal één begeleider toegestaan. Patiënten wordt gevraagd pas vlak vóór het consult aanwezig te zijn, om ook op deze manier het aantal mensen in het ziekenhuis te beperken.

Terug naar nieuwsoverzicht