Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum verwerft eigendom ziekenhuispand en grond

De gemeente Nissewaard en het Spijkenisse Medisch Centrum hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van het juridisch eigendom van het ziekenhuis en de grond waar het pand op staat. Het Spijkenisse Medisch Centrum  heeft de afgelopen periode intensief met de gemeente en de curatoren overlegd om het eigendom te verwerven.

Met deze overeenkomst komt een einde aan de onduidelijke structuur die, na het faillissement van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, over de eigendomssituatie was ontstaan. Er kan nu op een verantwoorde manier geïnvesteerd worden in het pand.

Voor het Spijkenisse Medisch Centrum was het van groot belang het pand en de grond te verwerven om, naast de ziekenhuisfunctie die hiermee gewaarborgd is, een breder zorgaanbod te kunnen aanbieden. Samen met een aantal zorgpartners wordt bijvoorbeeld gedacht aan revalidatie en ouderenzorg.

Na de aanschaf van het pand en de grond wordt het huidige Spijkenisse Medisch Centrum verbouwd.

Wethouder Dirk van der Schaaf reageert enthousiast: “Hiermee is een grote stap gezet om uitstekende zorg in Spijkenisse voor de komende jaren te garanderen.”

Namens het Spijkenisse Medisch Centrum zegt bestuurder Peter Langenbach: “Het gaat steeds beter met het Spijkenisse Medisch Centrum. De aankoop van het ziekenhuispand geeft ons de ruimte om de samenwerking met zorgpartners uit te bouwen en te versterken. Uit de laatste cijfers en prognoses blijkt dat het ziekenhuis structureel weer winstgevend is en deze belangrijke overeenkomst met de gemeente zal hieraan positief bijdragen. Mijn verwachting is dat het huidige negatieve eigen vermogen binnen twee jaar om te buigen is naar een positief eigen vermogen. “

Paul van der Velden, medebestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum: “We zijn met meerdere zorgaanbieders in gesprek om zich te huisvesten in het Spijkenisse Medisch Centrum, voor het idee van een geïntegreerd zorgconcept (breder zorgaanbod). Samen willen we patiënten in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard hoogwaardige zorg dichtbij huis bieden. Hiervoor willen wij samenwerkingen aangaan met andere zorgorganisaties, zoals dat nu al gebeurt met de huisartsenpost en het dialysecentrum plus het revalidatiecentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Peter Langenbach: “We zijn erg tevreden met de huidige ontwikkelingen. Deze zullen de regionale zorg een enorme impuls geven en bijdragen aan een financieel duurzame toekomst voor het ziekenhuis. Uit verschillende zaken blijkt dat het vertrouwen van inwoners, zorgverzekeraars, huisartsen en de gemeente toeneemt. De eerste halfjaar cijfers van 2016 waren positief en ook de rapportage tot en met oktober 2016 was positief. In het eerste halfjaar kwamen er  7% meer patiënten naar het Spijkenisse Medisch Centrum en op Zorgkaart Nederland scoren we een 8,7.”

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht