Terug naar overzicht

Spijkenisse Medisch Centrum zet positieve koers door

Het Spijkenisse Medisch Centrum is verheugd dat het een meerjarencontract heeft afgesloten met zowel zorgverzekeraar CZ als met Zilveren Kruis. Peter Langenbach, lid raad van bestuur van het Spijkenisse Medisch Centrum: “Met CZ is een afspraak voor vier jaar gemaakt. Deze langetermijnafspraak is belangrijk om optimale zorg aan onze patiënten te bieden en onze goede financiële positie te behouden. Daarnaast biedt het contract met CZ de mogelijkheid om waar nodig het zorgaanbod uit te breiden om zo alle gevraagde zorg in de regio te kunnen gaan leveren. Voor de inwoners van de regio is dit goed nieuws. Met zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben we een vergelijkbare afspraak gemaakt voor twee jaar. Ook voor verzekerden met een budgetpolis. Daar zijn we blij mee want nu kan ook aan deze groep verzekerden zorg worden geboden in het Spijkenisse Medisch Centrum.”

Geïntegreerd zorgconcept voor patiënten
Paul van der Velden, lid raad van bestuur Spijkenisse Medisch Centrum: “Een ander belangrijk succes is de verbinding die het Spijkenisse Medisch Centrum in 2018 is aangegaan met een groot aantal zorgpartners. Met als belangrijkste voorbeeld die met Buurtzorg. In samenwerking wordt dit jaar onder één dak een buurtpension geopend. Ook wordt ruimte verhuurd aan een huidtherapeut, diëtisten en een thuiszorginstantie. Op termijn is het pand weer helemaal gevuld en zo hadden we dat ook in 2016 bedacht. Dat betekent aan de ene kant extra huurinkomsten, maar nog belangrijker is dat we daardoor een geïntegreerd zorgconcept bieden aan onze patiënten in onze regio.”

Waardering patiënten
Patiënten zijn het Spijkenisse Medisch Centrum nog beter gaan waarderen. Over 2018 hebben zij een waardering van 8,8 gegeven. Het Spijkenisse Medisch Centrum wil daarom de ingezette koers vervolgen. Dat betekent het vasthouden van het vertrouwen van de patiënten en de hoge patiënttevredenheid. In 2018 heeft het Spijkenisse Medisch Centrum stabiliteit gevonden en hebben de vele veranderingen van de afgelopen twee jaar een plek gekregen. Dat bleek vooral uit de positieve resultaten van de proefaudit (onderzoek) van NIAZ in november vorig jaar. Het NIAZ toetst of zorginstellingen in Nederland de kwaliteit en veiligheid in het huis op orde hebben.

Terug naar nieuwsoverzicht