Terug naar overzicht

Tijd voor gebak: Spijkenisse Medisch Centrum 1 jaar!

Vandaag, dinsdag 1 juli 2014,  bestaat het Spijkenisse Medisch Centrum officieel één jaar en dat mag gevierd worden. Medewerkers, patiënten en bezoekers krijgen vandaag allen een gebakje bij de koffie om stil te staan bij het eenjarig bestaan van het jonge medisch centrum.

Precies een jaar geleden, op 1 juli 2013, is het Spijkenisse Medisch Centrum officieel opgericht: een ziekenhuis met een omvangrijk zorgaanbod voor bewoners in de regio Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Hoeksche Waard. Bestuurder Martin Verveer: “we zijn voortdurend erg hard bezig om het Spijkenisse Medisch Centrum, samen met vele regionale partners in de zorg, steeds meer vorm te geven”.

Samenwerking

“Zo heeft het medisch centrum onlangs haar borstkankerzorg uitgebreid met systeem- en chemotherapie”, vertelt Verveer. Met deze stap biedt het Spijkenisse Medisch Centrum volwaardige borstkankerzorg: van het eerste onderzoek tot aan de behandeling en de laatste controle. Het Spijkenisse Medisch Centrum stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zorg. “Samenwerking, dat staat centraal”, vervolgt de bestuurder. “Of het nu om de huisarts gaat of een thuiszorginstelling. Kwalitatief hoogwaardige zorg bieden met elkaar, daar gaat het om.”

Omringd door goede zorg

In het Spijkenisse Medisch Centrum staat een vakkundig team van specialisten klaar om te helpen met gezondheidsklachten. Voor planbare zorg kan iedereen terecht: of het nu gaat om zorg aan kinderen of volwassenen, aan zwangeren, kwetsbare ouderen of chronisch zieken. Voor acute zorgbehoeftes, kan men via de huisarts zeven dagen per week van 7.00-21.00 uur naar de spoedpost. Voor zeer complexe zorg werkt het Spijkenisse Medisch Centrum samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis. Patiënten zijn zo bij elk gezondheidsprobleem omringd door goede zorg.

Terug naar nieuwsoverzicht