Terug naar overzicht

Troostdekens voor oncologiepatiënten in Spijkenisse Medisch Centrum

Op 25 juni werden in Spijkenisse Medisch Centrum troostdekens overhandigd voor de oncologiepatiënten. Het is niet de eerste keer dat dames van Stichting Ankh – inloophuis Hoogvliet en Stichting de Thuiskamer uit Hoogvliet maanden hebben gebreid en gehaakt aan deze troostdekens.

Troostdekens zijn dekens voor patiënten met kanker die in het ziekenhuis komen voor hun chemokuur. Door de kuur verandert de hormoonhuishouding waardoor mensen het vaak koud hebben. Een eigen mooie troostdeken, met liefde gemaakt, biedt comfort en troost.

Het initiatief voor de troostdekens is ontstaan tijdens het haak- en breicafé bij Stichting De Thuiskamer, waar dames, en af en toe een heer, de prachtigste creaties maken. In hetzelfde pand zit ook Inloophuis Hoogvliet, een ontmoetingscentrum voor mensen met (ex-)kanker, naasten en nabestaanden. Beide stichtingen zitten in hetzelfde pand en er is onderling veel contact. En zo ontstond het idee om iets te doen voor mensen met kanker.

Spijkenisse Medisch Centrum heeft de laatste 10 troostdekens ontvangen, omdat de werkzaamheden van de stichting per 1 juli stoppen. Afdelingshoofd oncologie Marjolein Mes vindt het een warm initiatief. Zeker voor patiënten die toch al zo’n moeilijke tijd meemaken is een eigen deken heel fijn. Vanwege de strenge hygiëne-eisen waar een ziekenhuis aan moet voldoen krijgen patiënten die een chemokuur ondergaan de deken tijdens de chemokuur en daarna gaat de deken mee naar huis. Bij een volgende chemokuur kan de patiënt de deken weer meenemen voor warmte en troost.

Terug naar nieuwsoverzicht