Terug naar overzicht

Vaatzorg Spijkenisse Medisch Centrum beloond met keurmerk

De Hart&Vaatgroep heeft het Vaatkeurmerk uitgereikt aan het Spijkenisse Medisch Centrum. Met de vaatkeurmerk-digitaal-2016-003-297x300toekenning van dit keurmerk bewijst het Spijkenisse Medisch Centrum dat het uitstekende zorg verleent op het gebied van vaatzorg. Daarnaast helpt het keurmerk vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Vaatchirurgen René Bleker en André de Smet zijn blij met de toekenning. “Het behaalde keurmerk onderstreept de hechte samenwerking tussen de coöperatieziekenhuizen Zorg op Zuid. Patiënten met vaataandoeningen worden opgevangen en begeleid in het Spijkenisse Medisch Centrum. Mocht de patiënt een complexere behandeling nodig hebben dan vindt dit plaats in het Maasstad Ziekenhuis, vervolgens is nabehandeling weer mogelijk in het Spijkenisse Medisch Centrum. Kortom: de zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet”, aldus René Bleker.

Om het keurmerk te ontvangen moeten ziekenhuis voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Terug naar nieuwsoverzicht